Дигиталният печат в Булгед Ви предлага още една уникална възможност – производство на изделия с допълнителни цветове. Благодарение на печата с шест основни цвята по системата IndiChrome можем да Ви предложим прецизна симулация на Pantone цветове.

Благодарение на това предлагаме точна симулация на голяма част от Pantone цветове (без сребро и злато), независимо колко малък е тиражът, от който се нуждаете. Така може да гарантирате съответствието на  корпоративните материали за печат (визитки, продуктови каталози, рекламни материали) с изискванията и да направите продуктите си по-ефектни като използвате цветове, непостижим с конвенционалния печат по CMYK.

Как става това?

Цифровите ни печатни машини HP Indigo печатат освен с конвенционалния CMYK, с Orange и Violet (допълнителни оранжева и лива боя). Те разширяват цветовата гама, която машините могат да възпроизвеждат извън стандартната, постижима при конвенционалния четирицветен печат. Това дава възможност за тоно симулиране на Pantone цветове чрез предварително дефинирани и тествани рецепти. За да подготвите файла си е достатъчно имената на вашите Pantone цветове да са дефинирани коректно в него.

Невероятно живи цветове с IndiChrome

Системата HP IndiChrome, освен симулиране на Pantone цветове, предлага и друга изключителна възможност – печат с разширена цветова гама, за постигане на невероятно ефектни и живи цветове на снимките ви. За да изпробвате тази възможност е достатъчно да ни изпратите файл в RGB цветово пространство (TIF, PDF или PS) и изрично да отбележите, че искате IndiChrome печат.  Тогава системата автоматично цветоотделя RGB изображенията в CMYK + Orange и Violet. Понякога хубавите неща стават лесно.

Уверете се сами.